Mineraler

Jern
Kilde: Kornprodukter, kød (bl.a. lever), frugt og grønt (bl.a. broccoli). 
Nødvendig for: Jernet er ansvarlig for, at ilten transporteres rundt i kroppen og er derfor livsvigtigt.

Zink
Kilde: Kød, ost, mælk, fuldkornsprodukter.
Nødvendig for: Stofskiftets omsætning. Har stabiliserende virkning på arveanlæg og cellemembraner. Vigtig for dannelse og vækst af væv og organer samt for sårheling.

Jod
Kilde: Stort set alle føde- og drikkevarer indeholder små mængder jod, men de dagligvarer, der indeholder mest jod, er: Tang, fisk og skaldyr.
Nødvendig for: Dannelsen af hormon fra skjoldbruskkirtlen, som medvirker til regulering af kroppens stofskifte.

Fosfor
Kilde: Mejeriprodukter, kornprodukter, kød og grønsager. 
Nødvendig for: Energiomsætningen i kroppen. Byggesten for DNA og er vigtige for knogler og muskler.

Selen
Kilde: Kød ( især i lever og nyre), fisk, skaldyr, mælk, ost og æg, samt visse nødder, især paranødder.  
Nødvendig for: Kan virke som antioxidant, der beskytter cellerne mod ødelæggelse. Også vigtig for dannelse af hormoner, som holder stofskiftet oppe.

Magnesium
Kilde: Kornprodukter, mælk og grønsager. Især bladgrønsager og mandler er rige på magnesium.
Nødvendig for: Stofskiftet, fordøjelse, samt for at vi kan bruge vores muskler på normal vis, og at hjertet fungerer normalt.

Kobber
Kilde: Indmad (specielt lever), fuldkornsprodukter, nødder og skaldyr
Nødvendig for: Dannelse af hormoner og signalstoffer til brug i hjerne, nerver og binyrer. Beskytter mod frie radikaler, der er skadelige affaldsprodukter fra cellernes stofskifte. Godt for jernomsætning i røde blodlegemer. 

Krom
Kilde: Kød, ost, nødder, mørk chokolade, fuldkornsprodukter, ølgær, skaldyr mv. Det er nødvendigt at spise varieret for at få dækket behovet.
Nødvendig for: Krom er hjælpestof til insulin og fremmer sukkeroptagelsen i cellerne. Dette hjælper til at holde blodsukkeret nede.

Mangan
Kilde: Fuldkornsprodukter, nødder, grøntsager og frugt. Desuden i te og kaffe.
Nødvendig for: Deltager i stofskiftets omsætning af kulhydrater og fedtstoffer ved neutralisering af frie radikaler. 

Calcium
Kilde: Mejeriprodukter som mælk og ost, samt i grove grønsager som broccoli, bønner, små fede fisk og kål.
Nødvendig for: Giver knoglevævet styrke. Derudover stor betydning for muskelsammentrækning, impuls-ledning i nerverne, størkning af blodet, blodtryk og måske vægtregulering. 

Molybdæn
Kilde: Findes i mælke- og kornprodukter. 
Nødvendig for: Vigtig i svovl- og urinsyrestofskiftet samt kan muligvis nedsætte risikoen for huller i tænderne.

Anne

Kontakt
Tlf.nr: 40 32 40 40
Email: anne-dorthe@mail.dk

Telefontid: Mandag - Fredag kl. 8.00-9.00
Konsultation: Mandag - Fredag efter aftale


Priser
Personlige konsultationer er individuelle forløb for dig, der har brug for personlige samtaler og rådgivning om kost og livsstilsændringer.

Mere om priser