Fedtstoffer

Din krop består af milliarder af celler, som døgnet rundt udfører vigtige opgaver. For at fungere optimalt er disse celler afhængige af gode fedtstoffer for overhovedet at være i stand til at kommunikere med hinanden.

For at blive sund og vital har din krop brug for essentielle og ikke essentielle fedtsyre. De essentielle fedtstoffer er livsnødvendige og adskiller sig ved, at du ikke selv kan danne dem og derfor har din krop brug for, at du spiser lidt hver dag.

Vidste du feks. at din hjerne, dit immunforsvar, dit nervesystem, din hormonbalance samt øjne, hud og hår ikke kan fungere optimalt uden fedt? For at forblive sund, rask og vital har din organisme brug for fedtstof af den gode slags. Det er fedtstoffer med nogle helt specielle egenskaber, der fungere som andet  og mere end blot brændstof,- nemlig de essentielle fedtsyre.

Når vi taler om fedt, så taler vi grundlæggende om 3 forskellige typer:
Mættet fedt
Monoumættet fedt
Flerumættet fedt

Mættet Fedt:
Okse, svine og lammekød, mælk, smør, ost, kokos- og palmefedt

Monoumættet fedt:
Jomfru olivenolie, Rapsolie, mandler, nødder, avocado og oliven

Flerumættet fedt:
Omega 6 – Nødder og frø, tidsel, solsikke og majsolie
Omega 3 – Fisk og hørfrø

De 3 typer er vidt forskellige, med hver sine egenskaber og helt forskellige opgaver i din krop. Vi har brug for alle 3 slags, men balancen i indtaget og kvaliteten af fedtstofferne er afgørende for deres effekt.

Anne

Kontakt
Tlf.nr: 40 32 40 40
Email: anne-dorthe@mail.dk

Telefontid: Mandag - Fredag kl. 8.00-9.00
Konsultation: Mandag - Fredag efter aftale


Priser
Personlige konsultationer er individuelle forløb for dig, der har brug for personlige samtaler og rådgivning om kost og livsstilsændringer.

Mere om priser