Hvad er ernæringsterapi

Ernæringsterapi er en måde at give kostvejledning på, så kroppen bliver i stand til at opretholde sit naturlige immunforsvar og nedbryde sygdom. Der anvendes ortomolekylær medicin, hvor man forsyner kroppen med næringsstoffer som vitaminer, mineraler, fedtsyre, kulhydrater og proteiner.

Fordøjelsen optimeres ved bla. at genoprette den naturlige balance i microbiotaen og styrke tarmslimhinden. Ofte er det netop nedsat eller ændret organfunktion, for eksempel i fordøjelsen, som er den underliggende årsag til symptomer helt andre steder i kroppen – hovedpine, overfølsomhed, astma, gigt mm.

Ophobning af affaldsstoffer og forgiftning efter feks. indtag af medicin, tobak, alkohol etc. afgiftes og organer som feks. lever og nyre styrkes , så de igen bliver i stand til at afgifte kroppen på naturlig vis. Der kikkes på eventuelle mad intolerancer, som kunne være en faktor i et givent sygdomsforløb.

Undersøgelser og analyser
Er der grund til at få foretaget undersøgelser og analyser, benyttes først og fremmest sundhedsvæsnets tilbud. Hvor de ikke er dækkende, henvises til udvalgte laboratorier i privat regi. Der arbejdes tæt sammen med den pågældende klient´s læge om nødvendigt. For yderligere information se: www.nordicclinic.dk

Funktional medicine
I USA er ernæringsterapi meget udbredt under navnet Funktional Medicine . Gennem konferencedeltagelse og faglig ajourføring henter danske ernæringsterapeuter således seneste nyt hjem fra den internationale forskning i ernæring, biokemi og helhedsorienteret sygdomsbehandling. For yderligere infoformation se: www.functionalmedicine.org

Titlen "Ernæringsterapeut" er ikke beskyttet, men betegnelsen "Ernæringsterapeut DET" er et kvalitetsmærke, der angiver, at man gennem medlemskab af foreningen Danske Ernæringsterapeuter lever op til bestemte krav til uddannelse og løbende ajourføring.

Anne

Kontakt
Tlf.nr: 40 32 40 40
Email: anne-dorthe@mail.dk

Telefontid: Mandag - Fredag kl. 8.00-9.00
Konsultation: Mandag - Fredag efter aftale


Priser
Personlige konsultationer er individuelle forløb for dig, der har brug for personlige samtaler og rådgivning om kost og livsstilsændringer.

Mere om priser